S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

ZASÍLÁME OD 1 KS !!!

VŠE SKLADEM !!!

NAD 2 500 Kč

DOPRAVA ZDARMA !!!

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz


Úvod » Vinaři v nabídce » Volařík Mikulov

Vinaři v nabídce / Volařík Mikulov

vinařství VolaříkZakladatelem Vinařství Volařík, které vstoupilo na trh pod tímto označením v roce 2007, je Ing. Miroslav Volařík. Vinařství nyní obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vlastních vinic, z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Vyrábí přívlastková, zejména bílá vína. Při pěstování klade důraz na kvalitu hroznů, terroir, šetrný přístup k hroznům i vinicím a při zpracování využívá nejnovější technologie a poznatky. Vinařství je od roku 2011 členem Aliance vinařů V8 – vinařství, jež se spojila s cílem společné podpory výroby a propagace kvalitních moravských vín.

Pílí, učenlivostí, pokorou, výběrem skvělých odborníků a neutuchající láskou k vínu se Vinařství Volařík dokázalo v krátké době prosadit mezi producenty nejkvalitnějšího vína v České republice a sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích. Mezi získaná nejprestižnější ocenění v České republice patří Champion Valtických vinných trhů, Král vín a Vinař roku. Vinařství je zakládajícím členem VOC Mikulov.

 


Parametry
Popis produktu odrůda: Ryzlink vlašský ročník:
Ryzlink vlašský, výběr z cibéb, 0,5 l, Vinařství Volařík

cena 250 Kč

skladem
novinka


Popis produktu odrůda: Rulandské bílé ročník: 2017
Rulandské bílé, výběr z cibéb, 0,5 l, Vinařství Volařík

cena 250 Kč

skladem
novinka

čerpáno z časopisu WINE červenec/srpen 2014

Mikulovské Vinařství Volařík patří k tomu nejlepšímu, co současné vinařství České republiky nabízí. Díky umění enologa Filipa Mlýnka a kvalitním polohám, z nichž pochází jejich hrozny, tradičně vyrábí vína s vyvářeným poměrem cukru a kyselin, dobrou ovocností a bohatou aromatikou. Vinařství se zaměřuje výhradně na bílá a růžová vína a vyniká především v pěstování a zpracování odrůd Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Pálava, Veltlínské zelené či Tramín červený. K jejich nejslavnějším polohám patří pálavské viniční tratě Kotelná, Železná či Ořechová hora.

Svou kompletní řadu vín z ročníku 213 představil celý tým vinařství na degustaci ve velkolepých prostorách hotelu Mandarin Oriental Prague. Jako welcome drink byl podáván sekt Volařík 2011, který svou ovocnou svěžestí příjemně naladil k další degustaci. Ta byla na počet vzorků velmi bohatá a potěšila především jejich vysoká úroveň. Ze základních řad vynikalo svěží polosuché kabinetní víno Veltlínské zelené Věstoňsko pro svou plnější vyváženou chuť zralého ovoce doplněnou o kořeněné podtóny s lehkou stopou lučního medu.Dalším velmi zajímavým vínem byl Ryzlink vlašský, pozdní sběr z Pravé klentnické. Ten zaujal svou svěžestí a dobrou kyselinkou připomínající čerstvé citrusové plody. Velmi překvapivé bylo porovánání dvou polosuchých pozdních sběrů z královské odrůdy Ryzlink rýnský. Zatímco první vzorek vína z Ořechové hory zaujal lahodným ovocným profilem a připraveností k pití, druhý vzorek z Věstoňska byl prozatím uzavřenější, ale svou říznou chutí vymačkané citrónové šťávy spolu s dobrým cukrem sliboval tomuto vínu zajímavou budoucnost. Z aromatických odrůd pak svou vyváženou strukturou potěšil polosuchý Tramín v pozdním svběru z viniční tratě Plotny a polosuchá Pálava, pozdní sběr z tratě Věstoňsko s výraznou vůní s tóny vymačkaných grapů a chutí zralých peckovin a slazené limetkové šťávy doplněnou o rafinovaný pikantní podtón a svěží kyselinu. Z nejvyšší řady Terroir mě pro svůj perfektně vyvážený poměr cukru a kyselin a plnou ovocnou chuť nejvíce potěšil polosladký Ryzlink vlašský, pozdní sběr z Ořechové hory a polosuchý Ryzlink vlašský z Železné, opět v pozdním sběru. Ten se ve skleničce projevil svým bohatým aroma s tóny žlutých peckovin a bílého melounu a po napití působil na chuťové pohárky velmi minerálním a komplexním dojmem připomínajícím citrusy, limetkovou kůru a kiwi.

Následovala rosé, z kterých mě nejvíce zaujalo zemské víno Svatovavřinecké rosé z Ořechové hory pro svou příjemnou svěžest s tóny jahod, malin a ostružin. Rok 2013 byl celkově velmi chladný, v průběhu června sice přišla extrémní vedra, ale vzápětí se dostavilo výrazné ochlazení. To některým vinařům způsobilo ve vinicích vážné problémy a jejich výsledný produkt postrádá aromatiku a ve víně dominuje výrazná kyselina způsobená chladným počasím. Ve Vinařství Volařík dokazují, že i v horších ročnících umějí vyrobit pozoruhodná vína s dobrou vyváženou strukturou a příjemnou aromatikou.

čerpáno z časopisu WINE březen 2014

První vína z ekologické produkce u Volaříků
Z 90 ha vinic, na kterých Vinařství Volařík Mikulov hospodaří, je 4,2 ha v ekologické produkci. Z ní budou letos poprvé na trh uvedena vína s názvem ORGANIC.
"Ekologickou produkci jsme chtěli vyzkoušet a srovnat s produkcí integrovanou. Po konzultaci s panem Vilémem Krausem jsme vybrali vzorky interspecifických odrůd Hibernal, Johanniter, Saphira a Solaris. Jsou to typově vína blízká našim ryzlinkům a Rulandskému bílému, kterým se zde mimořádně daří", konstatuje Jindřich Kadrnka, hlavní vinohradník Vinařství Volařík.
"V roce 2011 byla vinice vysázena a v prvních dvou letech jsme neprovedli žádnou chemickou ochranu ani hnojení. V roce 2013, kdy byl vysoký a dlouhý tlak padlí, jsme ošetřili vinici ve fázi před květem a po květu Prokumulusem (kontaktní síra) dávkou 2 kg/ha, opět bez přidání hnojiv. Vinice to zvládla naprosto úžasně bez jakýchkoli známek napadaní chorobou, průměrný výnos byl 4t/ha. Já jsem z tohoto pohledu naprosto spokojený." pochvaluje si Kadrnka.
"Z pohledu enologa jsou vína naprosto čistá, bez jakýchkoli chemických zásahů, s kvašením pomocí divokých kvasinek. Charakteristická je střední neagresivní aromatika a velice svěží kyselinka. Barva je sytě žlutá díky dlouhodobému nakvášení na slupkách a následnému dlouhému míchání na kvasničních kalech", popisuje vína Filip Mlýnek, enolog vinařství.

OGM2NGMyO