S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

ZASÍLÁME OD 1 KS !!!

VŠE SKLADEM !!!

NAD 2 500 Kč

DOPRAVA ZDARMA !!!

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz


» SLADKÉ VÍNO A RECEPTY
Víno a medový meloun

Suroviny:
1 meloun Honeydew
100 g parmské šunky

Postup:
Z melounu odstraníme žlutou kůru a vydlabeme jádra. Dužinu, která je mírně nazelenalá, nakrájíme na osminky a poklademe plátky šunky. Dáme vychladit do ledničky.
Podáváme s ledovým vínem Rulandské bílé z vinařství Košut nebo se slámovým vínem Cabernet Sauvignon z vinařství Drápal.

==============================================================================================

Víno a husí játra
Suroviny:
500 g husích jater

70 g mandlí
Husí sádlo
Celý pepř, hřebíček, sůl
Postup:
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Očistíme husí játra a prošpikujeme je mandlemi. Játra dusíme na sádle společně s hřebíčkem a celým pepřem.  Hotová játra posolíme a necháme vychladnout. Nakrájíme a podáváme se šťávou, ze které jsme odstranili koření.
Při zvláštních příležitostech doporučujeme podávat s ledovým vínem Ryzlink rýnský z vinařství Glosovi nebo se slámovým vínem Tramín červený z vinařství Košut

==============================================================================
Čokoládový řez z bílé čokolády, jahodové želé

Ořechový řez (piškot):

5 vajec, 150 g cukru krupice, 130 g hladké mouky

Do kotlíku dáme vejce a cukr a metlami vyšleháme do pěny. Potom stěrkou zamícháme prosátou mouku do vyšlehané hmoty. Rozetřeme na pečicí papír a pečeme při teplotě 210 °C 4-6 minut. Necháme vychladnout a vykrojíme ráfkem obdelník.

 

Sirup na provlhčení piškotu:

150 g cukrového sirupu, 30 g amaretta, vše spolu promícháme.

Pěna z bílé čokolády:
750 g smetany (33%), 500 g bílé čokolády, 15 g plátkové želatiny, 100 ml amarettaDo misky dáme amaretto, rozpuštěnou želatinu, zamícháme, přidáme rozpuštěnou a lehce vyšlehanou smetanu a promícháme stěrkou.Do ráfku vložíme vykrojený plát, provlhčíme sirupem, navrch dáme pěnu, vychladíme a nakájíme na obdelníky.

 

Podáváme s Frankovkou slámové víno, vinařství Marcinčák

================================================================================================

Víno a roquefort

V případě, že nemáte čas nebo chuť na vaření a přesto chcete překvapit či přímo ohromit zvolte k sýru Roquefort - botritický výběr (tedy víno, jehož hrozny byly napadeny ušlechtilou plísní botritis cinerea) či
- ledové víno nebo slámové víno (ideálně odrůdy Tramín červený či Cabernet Sauvignon)

Je to sýr s modrou plísní uvnitř vyrobený ve Francii v obci, která nese stejné jméno. Jeho neopakovatelnou chuť i vůni získává díky jedinečným přírodním podmínkám. Zraje totiž v jeskyni hory Mont Cambalou, jejíž stěny jsou pokryty vápencem a ten udržuje vysokou vlhkost vzduchu. Jeskyně má dokonce přírodní odvětrávání -  dlouhé dutiny uvnitř masívu vytvářejí ideální podmínky pro zrání sýra. Modrá plíseň, která se používá při výrobě Roqueforu, se vyskytuje pouze v těchto jeskyních a nazývá se Penicillium roqueforti.
Dalším důležitým faktorem pro výrobu sýra jsou pastviny v okolí. Pasou se tam ovce a právě z ovčího mléka se sýr vyrábí. 
Z nepasterovaného plnotučného ovčího mléka se vyrobí sýry o průměru cca 20 cm a hmotnosti 3 kg. Ty se uloží do jeskyně, solí se a propichují jehlami, aby se do sýra dostal vzduch důležitý pro rozvoj plísně. Ta postupně prostoupí celý bochník sýra. Zhruba po měsíci jsou sýry vzduchotěsně zabaleny a zrají další 3 až 4 měsíce.
www.tourisme-aveyron.com




========================================================================

Víno a čokoládové soufflé
Suroviny:
Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme kousky čokolády s máslem. Mezitím vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Do ní přidáme rozpuštěnou čokoládu a mouku. Vznikne hladké řídké těsto, které rozlijeme do připraveným kávových
hrníčků nebo mističek. Existují misky přímo na soufflé, ale nejsou vůbec potřeba. Podmínkou je, aby měla nádoba kolmé
stěny. Nezapomeneme nádoby vymazat máslem a vysypat moukou.
V troubě pečeme těsto asi 10 min na 200 °C, potom vyklopíme a lehce nakrojíme. Soufflé by mělo být na povrchu pevné a uvnitř tekuté.
Podáváme pokud možno ihned.
Jako sladkou tečku můžeme k soufflé podávat vanikovou zmrzlinu pro děti a pro dospělé ledové víno Ryzlink vlašský z vinařství Tanzberg nebo se slámovým vínem Tramín červený z vinařství Košut Prušánky.

================================================================================

Víno a biskupský chlebíček

Suroviny:
4 vejce
150 g cukru moučka
120 g másla/Hera
150 g hladké mouky
1/3 sáčku prášku do pečiva
10 g čokolády
10 g rozinek
10 g ořechů
10 g kandovaného ovoce
čokoládová poleva

Postup:

Žloutky ušlecháme s cukrem, přidáme mouku a rozehřáté máslo popř. Heru. Dále přimícháme prášek do pečiva a nahrubo nasekanou čokoládu, ořechy, podle chuti rozinky a kandované ovoce. Opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků.
Formu vymažeme a vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme při 160 °C cca 30 min. Necháme vychladnout a polejeme čokoládovou polevou.
Při oslavách podáváme se slámovým vínem Frankovka z vinařství Gotberg nebo se slámovým vínem Veltlínské zelené z vinařství Drápal

==================================================================================

Víno a pomerančová terina

Suroviny:
4 krvavé pomeranče
40  moučkového cukru
4 plátky želatiny
200 g zakysané smetany

Postup:
Pomeranč oloupeme, bílou kůži odstraníme a nakrájíme na plátky. Ze zbývajících pomerančů vymačkáme šťávu, dáme ji s moučkovým cukrem do nádoby, vaříme a odpaříme na polovinu. Odstavíme ze sporáku. Vymačkáme nabobtnanou želatinu a rozpustíme ji v horké pomerančové šťávě.
Do vychladlé šťávy přimícháme zakysanou smetanu a plátky pomerančů.
Hmotou naplníme 4 formičky a dáme je chladit.
K tomuto dezertu vyzkoušejte ledové víno Veltlínské zelené z vinařství Neoklas nebo ledové víno Cabernet Moravia z vinařství Drápal.

 

==================================================================================================

Víno a hrušky s "Rokfórem"
Suroviny:
4 hrušky
100 g Rokfóru
50 g másla
100 g žervé
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
sůl
Postup:
Hrušky rozpůlíme, vykrojíme středy a vydlabeme trochu ovocné dužiny. Pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Změklé máslo utřeme s žervé a přidáme vidličkou rozmačkaný Rokfór. Podle chuti osolíme. Hrušky naplníme krémem, můžeme ozdobit ořechy popř. sezóním ovocem.
Výborně se hodí ke sladkému vínu, zejména k výběrům z bobulí např. k Kerneru z vinařství Ampelos nebo k Tramínu červenému výběru z bobulí z Nového vinařství.


=================================================================================
NDQ0Y2Q4