S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

ZASÍLÁME OD 1 KS !!!

VŠE SKLADEM !!!

NAD 2 500 Kč

DOPRAVA ZDARMA !!!

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz


» ARCHIVACE
Archivace

K archivaci jsou vhodné odrůdy, jejichž vína mají vyšší obsah extraktu a kyselin. Čím vyšší je jejich obsah, tím větší předpoklad k archivaci víno má. Je to mimo jiné proto, že vyšší obsah kyseliny, jakožto důležité součásti extraktu, brání nežádoucímu rozvoji mikroflóry.

U slámových a ledových vín je velmi vysoký obsah cukru, který slouží jako přírodní konzervant. Tato vína tedy mají vysoký potenciál k archivaci.

Při nákupu vína k archivaci je ideální nejdříve zkusit 1 - 2 láhve různých vín a po důkladném posouzení dokoupit vybraná vína stejné výrobní šarže. Základní předpoklady pro uchování vína v archivu:

- Láhve musí být vždy uloženy ve vodorovné poloze tak, aby byl korek vlhčen a nevysychal.

- Ideální teplota pro skladování vína je okolo 10 stupňů. Nežádoucí jsou velké výkyvy teploty - a to i krátkodobé.

- V prostoru nesmí být žádné cizí pachy, které by se přes korek mohly dostávat do vína.

- Je třeba zabránit přístupu světa. Pokud nemáte jinou možnost, nechte vína zabalená v originálních kartonech.

- Vlhkost v místnosti by se měla pohybovat mezi 60 - 80 procenty. Příliš suché prostředí může způsobit oxidaci vína, naopak příliš vlhké napomáhá vzniku plísní.

YzEzMTFjND